Predstavniki hrvaškega društva Ljubljana so včeraj obiskali Vukovar in napovedali, da bodo danes začeli 15. pot prijateljstva Vukovar – Ljubljana. S tem bodo obeležili 25. junij, ki je v Sloveniji in na Hrvaškem dan državnosti. Gre za kolesarsko karavano, ki bo povezala 15 hrvaških in slovenskih mest ter se bo končala v soboto v Ljubljani.

Skozi celotno poletno sezono je na avtocestah in glavnih cestah pričakovati izrazito povečan promet z zastoji, pri čemer bodo zaradi dopustov še posebej obremenjene ceste od severa proti jugu. Na Darsu, agenciji za varnost prometa in policiji zato voznike pozivajo, naj se na pot odpravijo z veliko mero strpnosti in upoštevajo omejitve hitrosti.

Nemški cariniki so na letališču v Frankfurtu nedavno prestregli pošiljko trenutno zelo priljubljene vrtavke fidget spinner. V mesecu maju so tako zasegli 35 ton priljubljenih vrtavk s Kitajske, ki jih sedaj nameravajo uničiti. Pošiljka ni ustrezala zahtevanim standardom proizvoda, poroča nemška tiskovna agencija dpa.