Spremenjena uredba o pogodbenem opravljanju vojaške službe v rezervni sestavi Slovenske vojske (SV) med drugim določa, da bo s pripadniki rezervne sestave možno sklepati pogodbe za najmanj eno leto, doslej najmanj za pet let. Nova starostna meja za sodelovanje vojakov in podčastnikov pogodbene rezerve pa je 55 let, doslej je bila 50 let.

Današnja akcija mariborskega komunalnega podjetja Snaga, v okviru katere so podrobneje pregledali vsebino zabojnikov za odpadno embalažo na ekoloških otokih na Pobrežju, je pokazala, da je v njih še vedno veliko stvari, ki ne sodijo tja. Ker je iskanje posameznih krivcev težko, poskušajo izboljšati stanje z okrepljenim ozaveščanjem prebivalstva.

Leo klub Slovenska Bistrica skupaj s časnikom Večer od danes do 15. februarja preko spleta draži rumeno majico lanskega zmagovalca tritedenske kolesarske dirke po Franciji Tadeja Pogačarja. Izkupiček dražbe, ki ga bodo razdelili skupaj s CSD Slovenska Bistrica, bo v celoti namenjen socialno ogroženim družinam v okolici Slovenske Bistrice.