Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je prejemnik letošnje prestižne nagrade zlato kolo, je danes sporočil francoski L’Equipe. Na vrhu tega izbora sta kar dva Slovenca. Primož Roglič je na drugem mestu, tretje mesto pa je zasedel Belgijec Wout Van Aert (oba Jumbo Visma).

Avstrijska policija je v torek sporočila, da se je na smučišču pri Söldnu smrtno ponesrečil slovenski deskar. Po poročanju 24ur.com gre za nekdanjega tekmovalca Marka Grilca. Po pisanju avstrijske tiskovne agencije APA je na zaprtem delu smučišča padel na pripravah pri snemanju filma, ob tem pa ob udarcu ob skalo utrpel usodne poškodbe glave.

Prestop argentinskega nogometnega zvezdnika Lionela Messija iz Barcelone v francoski PSG je odmeval v več pogledih. Tudi zato, ker je Argentinec pristal, da kot prvi nogometaš na svetu dobi del plače v kriptovaluti, v t.i. navijaških žetonih. Kot kaže, je s tem potrdil novo smer prejemanja dohodka v športu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Britanski kolesarski zvezdnik Mark Cavendish se je konec tedna ob padcu na velodromu v sklopu šestdnevnega prestižnega tekmovanja v belgijskem Gentu huje poškodoval, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Šestintridesetletnemu Cavendishu so se sesedla pljuča, ob tem pa si je zlomil še dve rebri, dodaja AFP.