Slovenski reprezentant Jordan Morgan bo kariero nadaljeval pri Unicsu iz Kazana. Z ruskim moštvom, ki bo v prihodnji sezoni tako kot Cedevita Olimpija nastopal v evropskem pokalu, je naturalizirani Američan podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono.

Po četrtkovi odločitvi o nadaljevanju sezone v severnoameriški košarkarski ligi NBA je vse manj možnosti za nastop slovenskih košarkarjev, Luke Dončića in Vlatka Čančarja, v kvalifikacijah za olimpijske igre v Tokiu. Liga NBA se bo namreč nadaljevala 31. julija, začetek sezone 2020/21 pa bo v najboljšem primeru 1. decembra.

Eden največjih zvezdnikov severnoameriške košarkarske lige NBA in ameriškega športa sploh Stephen Curry se je pridružil mirnim protestom v podporo temnopoltemu Georgeu Floydu, ki so ga umorili policisti. Curryju so se na protestih v Kaliforniji pridružili tudi soigralci pri Golden State Warriors in skupaj so vzklikali Floydovo ime.

Vodstvo in lastniki klubov severnoameriške košarkarske lige NBA še nimajo natančnega urnika nadaljevanja sezone 2019/20, ki je bila 11. marca prekinjena zaradi pandemije novega koronavirusa. Po poročanju spletne strani NBA bodo preostale tekme, končnico in finale odigrali na lokaciji Disney World pri Orlandu na Floridi. Možni datum je 31. julij.