Rašo Nesterović je eden od treh Slovencev s prstanom prvaka lige NBA. Osvojil ga je 2005 s San Antonio Spurs, med zdajšnjimi igralci pa bi ga zelo privoščil Goranu Dragiću, s katerim sta bila v zadnjih dneh v telefonskem stiku. “Verjamem, da finala še ni konec in da se lahko Gogi še letos vrne na parket,” je dejal Nesterović v pogovoru za STA.

Slovenski košarkarski as Goran Dragić je pred prvo tekmo finala lige NBA napovedal, da bo ključ za uspeh Miamija proti Los Angelesu moštvena igra s trdno obrambo in skoki. Proslavljanje osvojitve naslova prvaka vzhodne konference lige NBA po izločitvi Bostona pa je bilo kratko.

Košarkarjem Miami Heat zjutraj po slovenskem času v finalu vzhodne konference lige NBA ni uspelo še četrtič premagati Boston Celtics in se uvrstiti v veliki finale. Goran Dragić je bil sicer s 23 točkami spet najboljši strelec Miamija, a je moral tekmo, ki jo je vročica izgubila s 108:121, predčasno končati zaradi šestih osebnih napak.

Nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je po današnji težki zmagi Miamija proti Bostonu na prvi tekmi finala končnice vzhodne konference košarkarske lige NBA dejal, da energijo za zmage črpa od soigralcev. Med končnico lige pa v Orlandu najbolj pogreša ženo in otroka, je izjavil za Slovensko tiskovno agencijo (STA).