Center moštva Utah Jazz Rudy Gobert je še tretjič v karieri prejel naziv najboljšega obrambnega igralca v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Osemindvajsetletni Francoz je ta laskavi naziv prejel že za obrambne predstave v letih 2018 in 2019. Lani je ta naziv pripadel Grku Giannisu Antetokounmpu, ki je bik obenem tudi MVP.

Košarkarji Dallas Mavericks so kljub 46 točkam svojega prvega zvezdnika Luke Dončića obstali v prvem krogu končnice lige NBA. Los Angeles Clippers so bili na odločilni sedmi tekmi v domačem Staples Centru na krilih Kawhija Leonarda boljši s 126:111 in napredovali v konferenčni polfinale. “Plačujejo nas za zmage,” je bil razočaran Dončić.

Košarkarji Dallas Mavericks so na peti tekmi dvoboja prvega kroga končnice proti Los Angeles Clippers v gosteh v Staples Centru slavili pomembno zmago s 105:100. Ta jim je v boju na štiri zmage prinesla prednost 3:2. Slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je že po treh četrtinah nabral 40 točk, je tekmo končal pri 42 točkah, osmih skokih in 14 podajah.