Pri Paramountu so napovedali, da decembra v kina prihaja nova različica tretjega dela mafijske filmske trilogije Boter v režiji Francisa Forda Coppole. Novi film z naslovom The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone se drugače začne in konča, režiser pa je v zgodbi, nastali po romanu Maria Puza, poskrbel še za nekaj presenečenj.

George R.R. Martin je vložil tožbo glede avtorskih pravic za filmsko priredbo zgodbe The Skin Trade, ki je med drugim zaživela tudi v risoromanu. Pisatelj trdi, da je avtorske pravice za filmsko adaptacijo prodal že leta 2009, a vmes, kljub menjavi producenta, do realizacije projekta ni prišlo. Toženi pa trdijo, da je projekt stekel.

Na dražbi v Los Angelesu bodo konec avgusta ponudili čelado, ki jo v filmu Top Gun ob pilotiranju reaktivnega lovca nosi Maverick (Tom Cruise), svetlobni meč jedijskega mojstra Obi-Wana Kenobija, boksarske rokavice Rockyja Balboe in trimetrsko vesoljsko plovilo iz Osmega potnika, za katerega naj bi iztržili pol milijona dolarjev.