Z oskarjem nagrajeni hollywoodski zvezdnik Nicolas Cage v Dubrovniku snema novi celovečerec The Unbereable Wight of Massive Talent. V filmu, ki ga režira Tom Gromican, Cage igra izmišljeno različico samega sebe, ki si izjemno želi dobiti vlogo v filmu Quentina Tarantina. Ob Cageu v filmu igra tudi čilski igralec Pedro Pascal.

Britanski igralec Idris Elba bo nastopil v vlogi protagonista preživetvenega trilerja Beast. Film, v katerem je junaku na sledi morilski lev, je navdahnjen po zgodbi Jaimeja Primaka-Sullivana, scenarij zanj pa podpisuje Ryan Engle, poroča za film specializirani portal The Hollywood Reporter. Režiral bo Baltasar Kormakur.

Ameriška filmska akademija je po nizu kritik postavila nova pravila za filme, ki se potegujejo za oskarja za najboljši film, da bi na ta način povečala raznolikost tako v svojih vrstah kot v filmski industriji nasploh. Določila je štiri kriterije, vsaj dva bodo morali izpolnjevati filmi za omenjeno nagrado. Pravila bodo začela veljati leta 2024.

Pri Paramountu so napovedali, da decembra v kina prihaja nova različica tretjega dela mafijske filmske trilogije Boter v režiji Francisa Forda Coppole. Novi film z naslovom The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone se drugače začne in konča, režiser pa je v zgodbi, nastali po romanu Maria Puza, poskrbel še za nekaj presenečenj.