Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) skupaj z mednarodno avtomobilistično zvezo FIA Regija I in partnerskimi avtomobilskimi klubi s kampanjo 2 sekundi opozarja na moteče dejavnike, ki voznikovo pozornost odvračajo od vožnje, s tem zmanjšujejo njegovo osredotočenost in povečujejo možnost za nastanek prometne nesreče.

Po Sloveniji se danes začenja nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Posebno pozornost bodo sodelujoči namenili uporabi odsevnih predmetov, pravilnemu ravnanju v cestnem prometu, upoštevanju omejitev hitrosti v naseljih in odstopanju prednosti pešcem pred označenimi prehodi. Še bolj pozorni na ravnanje pešcev bodo tudi policisti.

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) bo zvečer v Grand hotelu Union slovesno obeležila 110-letnico oz. začetke, ko je pred 110 leti na pobudo prvih avtomobilskih zanesenjakov nastala na temelju Kranjskega avtomobilnega kluba. Slovesnosti se bo kot častni pokrovitelj prireditve udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor, ki bo imel slavnostni govor.