Kitaro, na katero je frontman skupine Nirvana Kurt Cobain pred več kot 30 leti igral v videospotu pesmi Smells Like Teen Spirit, so nedavno na dražbi v New Yorku prodali za 4,55 milijona ameriških dolarjev. V avkcijski hiši Julien’s Auction so se po poročanju ameriških medijev prvotno nadejali, da bodo zanjo iztržili do 800.000 dolarjev.

Avkcijska hiša Julien’s Auction bo dala na dražbi kitaro, na katero je frontman skupine Nirvana Kurt Cobain pred več kot 30 leti igral v videospotu pesmi Smells Like Teen Spirit. Kitaro Fender Mustang iz leta 1969 bo ponudila na dražbi na dogodku Music Icons, ki bo potekal na spletu in v živo v lokalu Hard Rock Cafe med 20. in 22. majem.

V 75. letu starosti je umrl Meat Loaf, ameriški glasbenik in igralec, najbolj znan po rock baladi I Would Do Anything For Love (But I Won’t Do That). Dobitnik grammyja, rojen kot Marvin Lee Aday, je umrl v četrtek zvečer. Novico o smrti je po pisanju spletnega portala Deadline sporočil njegov dolgoletni zastopnik Michael Greene.