Pri vrhunskih švedskih nogometnih igralcih, razen vratarjih, so v zadnjem stoletju ugotovili bistveno večjo verjetnost, da bodo zboleli za demenco kot pri splošni javnosti, je pokazala v petek v reviji The Lancet Public Health objavljena obsežna študija, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Švicarsko-italijanski poslovnež Gianni Infantino je bil danes na kongresu Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v Kigaliju kot edini kandidat potrjen za nov mandat na čelu Fife do leta 2027. Dvainpetdesetletnik, ki je bil na kongresu svetovne zveze še tretjič izvoljen na mesto predsednika, bo začel svoj drugi polni mandat.

Zvezdnik pariškega PSG Brazilec Neymar je zaradi zvina gležnja vprašljiv za povratno tekmo osmine finala lige prvakov z nemškim Bayernom 8. marca. Prva tekma v Parizu se je končala z minimalno zmago Bavarcev (0:1), je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je evropske klube opozoril pred neodgovornim zapravljanjem denarja za plače in prestope igralcev. Novo Uefino poročilo za leto 2022 je pokazalo, da je zgolj 12 klubov odgovornih za 1,9 milijarde evrov izgube od skupaj 144 klubov, ki so sporočili finančne izide poslovanja za 2022.